Kedves Érdeklődők!

Elsősorban olyan gazdi jelölteket várunk -remélünk:) akik nem puszta érzelmi fellángolásból szeretnének nyuszit, hanem komolyan végig gondolták és felelősségteljesen tudják vállalni ezt a csodálatos állatot, társnak, barátnak!

A foglalás menete:

Előleget nem kérünk, csak egy emailt, melyben leírják melyik alomból szeretnének nyuszit foglalni. Fontos még egy telefonos elérhetőség is, enélkül nem tudjuk garantálni a foglalást! (sajnos előfordult, hogy a lefoglalt nyuszit a gazdi nem mondta vissza mi pedig tartottuk neki feleslegesen. Az elválasztáshoz közeledve értesítjük a gazdijelölteket(persze annak jobban örülünk, ha a gazdi jelentkezik türelmetlenül :) és aki nem jelez vissza azt felhívjuk - ha tudjuk. Amennyiben telefonon nem elérhető ill. a második értesítésre sem történik reagálás úgy a nyuszi felkerül a szabad, elvihetők közé!

Eladó nyuszijaink kizárólag saját tenyészetünkből valók! Külső illetve bizonytalan eredetű tenyészállat igénybevétele nélkül! Minden tenyésznyuszink fajtatiszta, pestorin mormix-al oltott és állatorvos által rendszeresen ellenőrzött.

A tenyészállataink kizárólag hazai vagy külföldi tenyésztőktől illetve Német, Szlovák és Osztrák kiállításokról valók! Eladó nyuszijaink leghamarabb 6 hetes kortól vihetők el!!! A magasabb alomszámnál (4-6)előfordulhat, hogy a picik érdekében csak 7-8 hetesen kerülhetnek gazdihoz! Ilyen esetben a gazdikat természetesen értesítjük! Mindegyik szülő személyesen megtekinthető!

FONTOS!!!Az eladó nyuszikat elsősorban hobbitartásra, kedvencnek javasoljuk! A továbbtenyésztési szándékot kérjük előre jelezzék felénk! 

Tőlünk származó Szatén törpét Tilos Tenyésztésbe fogni!!!

Az oltásról:

Fontos tudni: A nyuszikat önmagukért, a rájuk veszélyt jelentő betegségek ellen szükséges oltani, emberre, gyerekre nem jelent veszélyt az oltás elmaradása !!!

Nyuszijainkat minden évben leoltjuk!

A gazdisodó nyuszikat nem áll módunkban leoltani!

Több helyen olvastam már, hogy oltva adják a kisnyuszikat - ez nagy részt átverés, mert oltási könyvet nem tudnak adni amivel ezt bizonyítani tudnák. Oltási könyvet kizárólag állatorvos állíthat ki! Egy adagos vakcina ára drága, a 20 adagosé sokkal jobban megéri(legalább 10-20 nyuszinál). Viszont felbontás után 24 órán belül fel kell használni tehát akinek csak néhány nyuszija van egyszerre annak nem éri meg!

8 hetes kor előtt mi nem oltjuk a nyuszijainkat. Mivel a legkisebb fajtákkal foglalkozunk, ezért őket nem ajánlott előbb oltani - az immunrendszerük nem ad megfelelő választ az oltóanyagra.(sőt vannak köztük kissebbek akiket még akkor sem lehet) 

 

Többféle oltóanyag létezik (mixovac, nobivac, pestorin mormix) Mi a pestorin mormix kombinált oltással oltunk és ezt is javasoljuk, mely a nyuszikra két legveszélyesebb betegség ellen ad védettséget és a nyuszi tarkójánál a bőr alá kell beadni. Az egyik a mixomatozis melyet elsősorban a szúnyogok terjesztenek. A másik pedig a nyuszik vérzéses megbetegedése (RHD). A vakcina első oltását 2-4 héten belül meg kell ismételni, amely után a mixomatózis ellen fél évig, az RHD ellen egy évig nyújt védettséget! A beadástól számítva kb. két hét alatt alakul ki a védettség. Mivel tavasz elején ajánlott oltatni így a mixo ellen őszig védettséget ad, tehát az első oltás és emlékeztetőt követően elég évente 1x oltatni!