"Amíg valaki meg nem szeret egy állatot, addig lelkének egy része még szunnyadozik!" Anatole France

Üdvözlünk Kedves Nyuszibarát Nyuszihopp Birodalomban! Hobbi tenyészetünk elsősorban Szatén törpe és Mini kosorrú nyuszik tenyésztésével foglalkozik!

2008-ban húsvétkor könyörögte ki magának kisfiúnk az első nyusziját. Őt követte két másik. Majd februárban megszületett az első alom, amely elvarázsolt minket és kijelenthetem, ekkor váltunk a törpe nyuszik rabjává. Azóta csak hozzuk az újabb gyönyörűségeket, mert nem tudunk betelni velük.  Még nem vagyunk vérbeli tenyésztők, de már sokat tanultunk és tapasztalatokat szereztünk kiállításokon és olyan emberektől akik tenyésztői és bírói munkáját nagyra tartjuk. Nyuszijaink több kiállításon is részt vettek már ahol nagyon komoly eredményeket értek el, amire nagyon büszkék vagyunk. Arra pedig pláne büszkék vagyunk, hogy kiállításokra kizárólag saját tenyésztésű nyuszijainkat visszük és nem más tollával ékeskedünk! Több fajta győztes és kiváló eredményű nyuszink van már.
Közben megtanultam a nyuszi színgenetikát.

2013-as év egy komoly vízválasztó számunkra, mivel beléptünk a Szlovák tenyésztői klubba is, hogy még tovább fejlődhessünk, hiszen Ők sokkal előrébb tartanak nálunk.

A nyuszi szeretetünk hajt minket előre és bízunk benne minél többen csatlakoznak ehhez a Mo-on még kevésbé népszerű nyuszitartók táborába. Külföldi kiállításokra járunk és tapasztalt tenyésztőket keresünk meg azért, hogy minél szebb és ütőképesebb állományt tudjunk felmutatni. 2009-ben a kintről behozott egyik fajtáról (SZATÉN TÖRPE) utólag tudtuk meg, hogy Magyarországon még senki sem tenyészti! Ezért ennek a fajtának mi vagyunk a honosítói!

Szatén törpe állófülű változatban:

Ezért elhatároztuk mi megpróbáljuk népszerűsíteni ezt a fajtát.

Szeretjük nézni őket, ahogy esznek, ahogy futkároznak, ugrálnak és ahogy szemünk láttára fejlődnek, kinyílik a kicsi szemük elkezd  nőni a kis fülük és a bundájuk. Mikor megteszik első kis csetlő botló lépéseiket, ahogy összebújva melegítik egymást mindez olyan jó érzéssel tölt el minket.                                                     

A HONLAPON TALÁLHATÓ KÉPEKET, MIVEL SAJÁT KÉSZÍTÉSŰEK ILLETVE A SZÖVEGEKET, CSAK HOZZÁJÁRULÁSUNKKAL ÉS A FORRÁS FELTÜNTETÉSÉVEL HASZNÁLHATÓK MÁSIK HONLAPON!

TÉRKÉP, HOGY KÖNNYEN MEGTALÁLJ MINKET!

 

színes törpe, szatén törpe, mini kosorrú, törpenyúl tenyészet, törpenyúl hobbi tenyészet,eladó nyúl, eladó nyuszi tatabánya,komárom esztergom megye nyúl tenyészet,